Categories
healthblog

Tíz módszer az éjszakai köhögés enyhítésére

Tíz módszer az éjszakai köhögés enyhítésére

Olyan termékeket is tartalmazunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hasznosak az olvasóink számára. Ha ezen az oldalon található linkeken keresztül vásárol, akkor kis jutalékot kereshetünk. Itt van a folyamatunk.

Mindenkinek van köhögése időről időre. Valójában a köhögés hasznos célt szolgálhat azáltal, hogy megszabadítja az irritánsok vagy a felesleges nyálkahártyákat. A köhögés elősegítheti a baktériumok eltávolítását a tüdőből és megakadályozhatja a fertőzést.

De amikor a köhögés éjszaka bekövetkezik, megszakíthatja az alvást és megakadályozhatja, hogy az ember jó éjszakai pihenést kapjon.

Szerencsére számos módon enyhítheti az éjszakai köhögést, beleértve a gyógyszereket, az életmód megváltoztatását és a természetes gyógymódokat.

Házi gyógyszerek

A következő 10 tipp segíthet az embernek az éjszakai köhögés csökkentésében vagy megkönnyítésében:

1. Próbáljon ki egy párásítót

A párásítógép segíthet, ha a köhögést a száraz levegő okozza.

A száraz levegő a köhögést rosszabbá teheti. A légkondicionáló és a hűtő rajongók nyáron, valamint a fűtési rendszerek télen a környezetet kiszáradhatják.

Az ember kipróbálhatja egy párásítót éjjel, hogy nedvességet adjon a levegőnek, ahol alszik. A páratartalom hozzáadása ezzel a módszerrel segíthet a torok megnyugtatásában és a köhögés megakadályozásában.

A túl sok nedvesség hozzájárulhat a penész növekedéséhez. A penész allergén lehet, és még nagyobb köhögést okozhat.

A higrométernek nevezett eszköz felhasználható a szobában lévő nedvességszint ellenőrzésére. A higrométer általában egy hardverboltból vásárolható.

A hálószobában körülbelül 50 % -os páratartalom -szint jó célpont.

Választható párásítók vásárolhatók online.

2. Csökkentse az allergének

allergiákat akkor fordul elő, amikor az immunrendszer túlreagál egy általában ártalmatlan anyagra. A tünetek, mint például a tüsszentés, a cuccing és a köhögés, gyakoriak.

Általános allergia triggerek közé tartozik a penész, a kedvtelésből tartott állatok és a por. Egy személy csökkentheti az allergiával kapcsolatos köhögést a hálószobában:

 • HEPA szűrővel ellátott porszívót használva a hálószoba padlóján hetente a por eltávolításához.
 • A mágnesek hálószobájának megszabadítása a porhoz, például magazinok, könyvek és csecsebecsék.
 • Az ágyneműt meleg vízben hetente egyszer.
 • Lehezebb lefekvés előtt a kültéri allergének, például a pollen eltávolítására.

3. A GERD kezelése

A gastroesophagealis reflux betegség (GERD) egy emésztőrendszeri rendellenesség, amely a gyomor tartalmának egy részét visszaáramlik a nyelőcsőhöz. Ez torokirritációhoz és köhögéshez vezethet, különösen éjszaka.

Azoknak az embereknek, akik GERD -vel rendelkeznek, beszéljenek orvosukkal az állapotuk kezeléséről. Az olyan ételek elkerülése, amelyek gyomorégést okozhatnak, és nem fogyaszthatnak kb. 4 órán keresztül lefekvés előtt, csökkenthetik a tünetek csökkentését.

4. Igyon teát mézzel

A mézzel forró tea megnyugtathatja a torkát, csökkentheti az irritációt és meglazíthatja a nyálkahártyát.

A mézet nem szabad kevesebb gyermeknek adni az 1 éves gyermekeknek, mivel a botulizmusnak nevezett élelmiszermérgezés potenciális kockázata.

Választható méz lehet online vásárolni.

5. Fontolja meg a vény nélkül kapható gyógyszert

köhögéses szupertánsokra és expektánsokra lehet szükség, ha a köhögés különösen súlyos.

Néhány ember érdemes fontolóra venni a vényköteles gyógyszer szedését, amikor köhögés lehetetlenné teszi az alvást.

A köhögési gyógyszereket általában a következők egyikének besorolják:

 • köhögéscsökkentők: Ezek blokkolják a köhögési reflexet. A vényköteles köhögéscsökkentők szintén rendelkezésre állnak, amelyek kodeint tartalmaznak.
 • Expectorants: Egy expektorantátor vékonyítja a tüdő nyálkahártyáját, ami megkönnyíti a köhögést. Azáltal, hogy segíti a nyálkahártya köhögését, az expektoráló lerövidítheti, mennyi ideig tart a köhögés.

A köhögéses gyógyszereknek mellékhatásaik lehetnek, és kölcsönhatásba léphetnek más gyógyszerekkel, ezért a legjobb, ha először orvossal vagy gyógyszerészgel beszélünk.

Választható a köhögéscsökkentők és az expektánsok online megvásárolható.

6. Fejlessze a fejét

A köhögés gyakran rosszabbá válik, mert egy ember laposan fekszik az ágyban. A nyálka a torok hátuljában medencét és köhögést okozhat.

A fejjel felemelt alvás csökkentheti a posztnazális cseppet és a GERD tüneteit, amelyek mindkettő éjjel köhögést okoz.

Az ember néhány párnával vagy hátsó ékkel támaszkodhat az ágy fejével. Az alváshelyzet megváltozása lehetővé teszi a nyálkahártyát, hogy köhögés nélkül áramoljon.

7. Gargle meleg sós vízzel gluconol ára gyógyszertárban mint ez lefekvés előtt

A sós víz megkönnyítheti a fájó vagy irritált torkát. Segíthet a nyálka eltávolításában a torok hátuljáról.

A köhögés csökkentése érdekében egy ember kb. 6 uncia meleg vízben keverheti össze egy teáskanál sót, és néhányszor lefeküdhet lefekvés előtt. A sós víznek kiürülni kell, és nem nyelve.

8. A dohányzásról való leszokás

A cigaretta dohányzása a hosszú távú köhögés gyakori oka. A dohányzás abbahagyása elősegíti a köhögés csökkentését az idő múlásával, bár ez nem állítja meg a problémát egy éjszakán át.

Az American Lung Association erőforrásokat kínál az embereknek, akik ki akarnak hagyni a dohányzást.

Hasznos lehet, ha orvossal beszélhet a kilépési AIDS -ről, például nikotinfoltok, gumi és gyógyszeres kezelés.

9. Használjon sós orrpermet

A sós orrpermet csökkentheti a szárazságot, a vékony nyálkahártyát, és mossa el az irritánsokat és az allergéneket az orrból.

A sóoldat orrpörgei sót és vizet tartalmaznak, és csökkenthetik a posztnazális cseppet is.

Választható sóoldat orrpermetek vásárolhatók online.

10. Kezelje az asztmát

az asztma hosszú távú tüdőbetegség, amely magában foglalja a légutak gyulladását és szűkítését. Az asztma gyakori tünete a köhögés, amely gyakran éjszaka rosszabbá válik.

A vényköteles inhaláló az asztma miatt abbahagyhatja az éjszakai köhögést. Egyes inhalálók légzőszervi gyógyszereket tartalmaznak a légutak kinyitásához, ami megkönnyítheti a köhögést és megkönnyítheti a légzést.

okok

Az éjszakai köhögés számos állapot tünete lehet, beleértve az allergiákat, az influenza, a bronchitis és az asztma.

Az éjszakai köhögést sokféle körülmény okozhatja, amelyek közül néhány rövid távú és egy-két héten belül eltűnik. Más esetekben az éjszakai köhögés okai hosszú távúak lehetnek.

A következő feltételek az éjszakai köhögés gyakori okai:

 • allergia
 • asztma
 • krónikus bronchitis
 • gerd
 • Általános hideg

Mikor kell orvoshoz fordulni

Az éjszakai köhögés gyakran csökkenthető a fenti javaslatok egyikének felhasználásával. Van azonban néhány eset, amikor a legjobb orvoshoz fordulni.

Az embernek orvoshoz kell fordulnia, ha a következő tünetek vannak:

 • A láz nagyobb, mint 38,3 ° C
 • A köhögés több, mint a hét
 • Vér köhögése
 • zihálás
 • Mellkasi fájdalom
 • NAGYON LÉTREHATÓ

Outlook

Az éjszakai köhögés súlyossága az októl függ. Például a közönséges hideg miatti éjszakai köhögés általában egy -két héten belül megszűnik. Ha a krónikus tüdőbetegség oka, akkor a köhögést nehezebb lehet csökkenteni.

Az allergiával, asztmával vagy GERD -vel rendelkező emberek javíthatják kilátásaikat azáltal, hogy kezelik állapotukat, és együttműködnek orvosukkal annak érdekében, hogy olyan kezelési lehetőségeket találjanak, amelyek csökkentik a tüneteket.

Olvassa el a cikket spanyolul.

 • Fertőző betegségek / baktériumok / vírusok
 • Alvás / alvási rendellenességek / álmatlanság
 • Sportgyógyászat / fitnesz
 • Alvás / alvás A rendellenességek/álmatlanság

Az orvosi hírek manapság szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Contents